Pečení holuby lítali do úst

11. srpna 2016 v 7:05 | RS |  Recepty
Dostali jsme darem několik holubů k jídlu. Jo, ale co s nimi, když jsem je nikdy před tím nevařila? Navíc požadavek přítele aby byly tak dobří, jako když je dělá jeho maminka... Navíc měli být s nádivkou. A tak jsem se do toho pustila. Přítell i soused si velice pochutnali.
Potřebovala jsem:
4 holoubata
sůl
50 g másla
- holoubata jsem nasolila

nádivka:
5 kusů starých housek
1 dl horkého mléka
100 g rozpuštěného másla
150g uzeného maso nebo slaniny na malé kostičky
2 vejce
lžička soli
vegeta
lžička medu
kmín
menší cibule na jemno nakrájená
3 stroužky prolisovaného česneku
půl šálku pažitky

- vše na nádivku smícháme, nacpeme nádivku do holoubat, ze zbytku nádivky vytvoříme "knedlík" a dáme péci na plech s holoubaty
- pečeme na 180 - 200 stupňů 90 minut zakryté a dalších 30 minut odkryté

Velice jsme si pochutnaly, bohužel jsem nestačila vyfotit.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama